B computers, obrt za usluge i trgovinu osnovan je 01.08.1999. godine nakon gotovo deset godina nesamostalnog rada.

Vlasnik obrta g. Igor Balaš u informatičkoj struci je još od srednjoškolskih dana gdje je savladao principe programiranja i stekao osnovna znanja o hardwareu, koja je primjenjivao kroz nesamostalni rad za pojedine privatne tvrtke i javna poduzeca. Kroz rad u proizvodnji (sklapanju) računala, servisiranju računala, projektiranju i izradi mrežnih sustava usavršavao je svoje sposobnosti. Uz posao 2016. godine završava studij i stječe titulu prvostupnika elektrotehnike, smjer informatika.

Kroz sve te godine, u stvari, osnovna djelatnost bila je programiranje, odnosno izrada komercijalnih programa primjenjivih u mnogim stručnim djelatnostima poput rada videoteka, optičarskih radnji, caffe-bar-ova i sl., kao i mnogim drugim tvrtkama za pračenje poslovanja kroz programske pakete koji sadržavaju sve potrebne evidencije za poslovanje kako obrtnika, tako i velikih poduzeća.

Razvojem komunikacijske infrastrukture i prateće tehnologije, nastala je potreba proširenjem područja djelovanja na web segment u obliku izrade web stranica, razvoja web aplikacija i cloud rješenja. Slijedom navedenenog cjelokupna ponuda se svodi na izdradu programa po narudžbi u Windows okruženju primjenjujući Emabarcadero Delphi alate i odgovarajuće komponente te MSSQL server baze podataka.

Uz osnovnu djelatnost koja je vezana uglavnom za računala, pribavljamo i programiramo i druge uređaje koji se pojavljuju na tržištu poput fiskalnih blagajni, POS terminala i barcode scannera. Vršimo servis kompletne računalne opreme, proizvodimo i prodajemo racunala, savjetujemo u projektiranju informatickih sustava, izradi baza podataka i sl.

PONUDA

U ponudi su programi kako vlastite izrade tako i proizvodi renomiranih svjetskih proizvođača softwarea. Nudimo kompletna rješenja za:

  • poduzeća (programski paket koji sadržava: salda-konti kupaca i dobavljača, glavna knjiga, robno-materijalno knjigovodstvo, evidencija osobnih dohodaka, knjige ura-ira, obrada PDV-a, evidencija osnovnih sredstava)
  • obrtnike
  • maloprodaje
  • optičarske radnje, naplata doznaka od HZZO-a
  • pračenje proizvodnje (od naloga do izdatnice i obračuna vrijednosti rada)
  • pračenje izrade komunalnih priključaka (od zahtjeva do računa)

U mogućnosti smo pribaviti originalne proizvode softverskih kuća: Microsoft, AutoDesk, Adobe i sl.

Vršimo projektiranje i instalacije računalnih mreža, te administraciju aktivnih mrežnih uređaja. (Mikrotik, Cisco, TP-Link …).

Ovlašteni smo Microsoft Sales Specialist