OR "B Computers" Vinkovci osnovan je 01.08.1999. godine nakon gotovo deset godina nesamostalnog rada.
     Vlasnik obrta g. Igor Balaš u informatičkoj struci je još od srednjoškolskih dana gdje je savladao principe programiranja i stekao osnovna znanja o hardwareu, koja je primjenjivao kroz nesamostalni rad za pojedine privatne tvrtke i javna poduzeca. Kroz rad na grafickoj pripremi, proizvodnji (sklapanju) računala, servisiranju računala, projektiranju i izradi mrežnih sustava usavršavao je svoje sposobnosti.

    Kroz sve te godine, u stvari, osnovna djelatnost bila je programiranje, odnosno izrada komercijalnih programa primjenjivih u mnogim stručnim djelatnostima poput rada videoteka, optičarskih radnji, caffe-bar-ova i sl., kao i mnogim drugim tvrtkama za pračenje poslovanja kroz programske pakete koji sadržavaju sve potrebne knjige za poslovanje kako obrtnika, tako i velikih poduzeća.

    Danas, u zamahu Interneta, na podlozi Microsoft Windowsa i drugih Microsoftovih proizvoda nužno je bilo proširiti djelatnost i na tom polju. Izrađujemo WEB-stranice, izrađujemo programe po narudžbi u Windows okruženju primjenjujući MS Visual Fox Pro, Delphi i MS SQL Server ili u DOS-u sa primjenom Clipper-a. Uz osnovnu djelatnost koja je vezana uglavnom za racunala, pribavljamo i programiramo i POS-blagajne, vršimo servis kompletne računalne opreme, proizvodimo i prodajemo racunala, savjetujemo u projektiranju informatickih sustava, izradi baza podataka i sl.